Umów wizytęprzez Internet!


Wybierz dogodny termin w poniższym kalendarzu i potwierdź rezerwację.

Wczytywanie kalendarza...

Powrót do kalendarza
Rezerwacja wizyty Wrocław
Rezerwacja wizyty Wrocław
Rezerwacja wizyty Wrocław
Rezerwacja wizyty Wrocław
Rezerwacja wizyty Wrocław
Rezerwacja wizyty Wrocław
Rezerwacja wizyty Wrocław
Rezerwacja wizyty Wrocław
Rezerwacja wizyty Wrocław
01 stycznia 0000 godzina 00:00
Wrocław, ul. Ziemowita 1/9
Dietetyk: Magdalena Łuszczak
Wrocław, ul. Ziemowita 1/9
Dietetyk: inż. Monika Bzowa
Wrocław, ul. Ziemowita 1/9
Dietetyk: dr Maia Szmigiel-Pieczewska
Wrocław, ul. Ziemowita 1/9
Dietetyk: Agata Cyran (Matacz)
Wrocław, ul. Ziemowita 1/9
Dietetyk: mgr Magdalena Narbutowicz
Wrocław, ul. Ziemowita 1/9
Dietetyk: mgr Katarzyna Niedbała
Wrocław, ul. Ziemowita 1/9
Dietetyk: mgr Sylwia Rutkowska
Wrocław, ul. Ziemowita 1/9
Dietetyk: mgr Dagmara Wójtowicz
Wrocław, ul. Ziemowita 1/9
Dietetyk: mgr Marta Król
Tutaj wpisz kod który otrzymałeś wiadomością sms.
Wysyłanie

Wysyłanie danych

Zapraszam serdecznie na bezpłatne
konsultacje w moim gabinecie.

W ramach wspólnego spotkania:

  • dokonamy szczegółowej oceny masy i składu ciała
  • przeanalizujemy Twoje potrzeby i wydatki energetyczne
  • ustalimy optymalny zakres badań laboratoryjnych

Proszę o telefon aby umówić konkretną godzinę spotkania.

tel. 666 047 304

tel. 604 091 150

tel. 606762425

tel. 535 484 002

tel. 884 663 776

tel. 570 151 748

tel. 883 206 822

tel. 570 555 188

tel. 883 547 072

 Magdalena Łuszczak
Magdalena Łuszczak
inż. Monika Bzowa
inż. Monika Bzowa
dr Maia Szmigiel-Pieczewska
dr Maia Szmigiel-Pieczewska
 Agata Cyran (Matacz)
Agata Cyran (Matacz)
mgr Magdalena Narbutowicz
mgr Magdalena Narbutowicz
mgr Katarzyna Niedbała
mgr Katarzyna Niedbała
mgr Sylwia Rutkowska
mgr Sylwia Rutkowska
mgr Dagmara Wójtowicz
mgr Dagmara Wójtowicz
mgr Marta Król
mgr Marta Król
Ukryj kalendarz
21 Luty

Niezawodne propozycje na zdrowe i pyszne przekąski

Szybkie tempo życia nie zawsze pozwala na spożycie posiłków powoli i w spokojnej atmosferze. Dobrym rozwiązaniem w takich sytuacjach są przekąski. Nie zastąpią one pełnowartościowego posiłku, pozwolą jednak zaspokoić pierwszy głód. Na rynku mamy do dyspozycji wiele produktów lub półproduktów, a nawet gotowe przekąski. Po której jednak sięgać? Oczywiście po warzywa i owoce w różnej postaci! 

Poniższe pomysły na zdrowe przekąski sprawdzą się również u dzieci. Czasami wystarczy ładnie, kolorowo podać, aby zachęcić nasze pociechy do jedzenia. Warzywny koktajl można nazwać Napojem Hulka, a placki warzywne Plackami mocy mistrza Jedi.

  1. Owoce i warzywa na surowo

    Dostarczają m.in. błonnika nierozpuszczalnego oraz witamin. Wystarczy umyć, niektóre obrać
    i zjeść ze smakiem.

  2. Koktajle

    Rozwiązanie dla osób, które wolą przekąski w wersji płynnej. Dodatkowo w ten sposób możemy zwiększyć energetyczność posiłku. Jak wykonać? Wybieramy bazę (wodę, mleko, kefir, jogurt, naturalny napój roślinny), ulubione owoce i warzywa (np.: banan, truskawka, awokado, pietruszka, jabłko, szpinak, grejpfrut), płatki np.: owsiane i inne dodatki jak sezam, kakao, wiórki kokosowe i wszystko razem blendujemy!

  3. Frytki z warzyw – marchewki, pietruszki i selera

    Dobra alternatywa dla osób, które wolą bardziej wyraziste smaki. Warzywa należy umyć, obrać, pokroić w słupki. Wymieszać w misce razem z niewielką ilością oleju rzepakowego i ulubionymi przyprawami – tymianek, papryka słodka lub ostra. Włożyć do nagrzanego piekarnika (180°C) na ok.30 minut.

  4. Warzywne placki

    Zetrzeć na tarce ulubione warzywa (np.: marchew, pietruszka, cukinia), dodać zioła (tymianek, cząber, czarnuszka, pietruszka) i połączyć z jajkiem oraz z mąką (na niecałe 500 g warzyw 1 jajko i 1 łyżka mąki). Nakładać łyżką na blaszkę i włożyć do nagrzanego piekarnika (180°C) na ok. 20-30 minut. Dobrze się komponują z sosem czosnkowym (jogurt + świeży czosnek) lub ziołowym.

  5. Pasta z roślin strączkowych + warzywa

    Innym rozwiązaniem na dostarczenie organizmowi porcji witamin są surowe warzywa pokrojone w słupki, a do tego hummus. Pastę można wykonać również z innych roślin strączkowych np.: białej fasoli, soczewicy. Ugotowane strączki blendujemy z ulubionymi nasionami - słonecznika, pestkami dyni lub orzechami, dodajemy przyprawy oraz mleko lub olej,aby nadać odpowiednią konsystencję.

  6. Pieczona ciecierzyca

    To alternatywa dla smakoszy chipsów. Jest źródłem m.in. białka i błonnika. Sposób przygotowania jest taki jak frytek z warzyw. Oczywiście najpierw należy ciecierzycę ugotować po wcześniejszym namoczeniu lub użyć gotową ze słoika lub puszki.

Twój komentarz




Sprawdź swoje dane osobobowe Sprawdź swoje dane osobobowe
POKAŻ